Cu ajutorul celor mai bune sisteme de stingere a incendiilor, bunurile si persoanele din cladirea in care sunt instalate vor fi protejate. Focul poate fi detectat si stins la timp diminuand astfel pagubele.
Detectoarele de fum sunt de mai multe tipuri si unele dintre ele pot chiar sa alerteze institutiile abilitate pentru ca o echipa sa se prezinte de urgenta pentru stingerea incendiilor.

Sisteme de stingere a incendiilor - modul in care sistemele functioneaza

Nivelul de presiune sonora a unui dispozitiv de alarma de fum trebuie sa fie de cel putin 85  dB (A) la o distanta de 3 m. Se atrage atentia asupra posibilitatii unei posibile leziuni auditive. Semnalul de avertizare trebuie sa indice cu cel putin 30 de zile inainte ca bateria trebuie inlocuita. O verificare functionala a detectorului trebuie sa fie posibila, de exemplu cu ajutorul unui buton de testare. Fumul trebuie sa poata patrunde din toate partile in camera de fum, deschiderile de intrare ale camerei de fum nu trebuie sa fie mai mari de 1,3 mm si trebuie protejate impotriva insectelor si a poluarii.
Detectoarele de fum sunt destinate cladirilor rezidentiale, apartamentelor si camerelor de hotel. Pe langa detectoarele de caldura exista detectoare de caldura, dispozitivele moderne care combina ambele metode de detectare si asigura astfel respectarea mai multor standarde de siguranta.
Exista detectoare de fum care pot fi conectate prin radio sau prin cablu. Avantajul retelelor in caz de incendiu este ca veti fi alertat chiar daca sunetul de alarma al unui detector fara retea nu ar fi auzit altfel - de exemplu, deoarece camera afectata este situata la un alt etaj. Conexiunea la tehnologia cladirii (de exemplu cu ajutorul sistemului KNX ) permite initierea de actiuni ulterioare: iluminarea pe traseul de evacuare poate fi pornita, jaluzelele pot fi deschise sau proprietarul poate primi o notificare prin telefon sau SMS. 
Spre deosebire de alarmele de incendiu, care urmeaza sa raporteze incendiile catre politie si pompieri prin intermediul sistemelor de alarma de incendiu, detectoarele de fum din casa au sarcina principala de a avertiza persoanele care se afla in incaperi. Mai ales persoanele adormite risca sa nu poata observa un incendiu intr-un stadiu incipient si pot fi ranite cu usurinta. Detectoarele de fum din locuinta sunt, prin urmare, mai mult pentru protectia personala decat pentru protectia proprietatii.
Detectoarele care detecteaza fumul trebuie sa fie instalate intotdeauna in cel mai inalt punct al incaperii, deoarece fumul are tendinta de a se ridica. Atunci cand se monteaza intr-un spatiu conic cum ar fi acoperisul, detectorul nu trebuie sa fie instalat niciodata in punctul de sus, deoarece aerul din incapere cald, in crestere, formeaza o asa-numita placa termica, care face ca fumul sa nu atinga niciodata punctul superior. 
Daca detectoarele sunt atasate la acoperis sau in mansarda, acestea trebuie sa fie puse cu intre 30 cm si 50 cm mai jos decat punctul cel mai inalt din camera. Astfel, fumul se poate acumula in concentratie suficienta pentru declansarea alarmei. Daca detectorul este montat pe un acoperis inclinat, trebuie mentionat, pe langa inaltimea de montare, ca detectorul trebuie sa fie montat pe orizontala. In caz contrar, exista riscul ca fumul sa treaca prin detector fara sa provoace un raspuns.

Contact

Furnizor de: Alarme si detectarea incendiilor - materiale si instalatii | sisteme anti-incendiu | Alarme și supraveghere.

Contactati-ne
DMG INSTALL SPRINKLER J15/1053/2016
RO36640086
500403Tel: 0735287053