In zonele deosebit de sensibile cunoscute se recomanda instalarea unor sisteme de stingere a incendiilor de buna calitate. Liniile  de alimentare sunt umplute prin spatele stropitoarelor pana la statia  alarma, cu aer comprimat, iar presiunea scade in momentul in cade dispozitivele de siguranta de sticla se sparg. Cu toate acestea, apa furnizata data numai atunci cand se afla in zona afectata, in acelasi timp, o alarma automata de incendiu(de obicei o alarma de fum) se declanseaza. Daca detectorul nu detecteaza incendiu, VTAV (ventilatie de alarma uscata actionata de pilot) ramane blocata. Cu toate acestea, daca un detector de foc se declanseaza inainte ca una dintre sticlele din aspersoare sa se sparga, reteaua de conducte este deja alimentata cu apa. 

Instalatii de stingere a incendiilor Dambovita - cum functioneaza sistemele de aspersoare

Cu toate acestea, apa poate scapa doar atunci cand o rezerva de sticla se sparge. Daca sistemul de alarma de incendiu esueaza din cauza unei defectiuni, controlul pilot din VTAV este anulat si statia VTAV functioneaza ca o supapa TA normala, astfel incat functia sistemului de stingere ramane garantata in permanenta.
Detectoarele automate de incendiu pot avertiza din timp asupra incendiilor in faza de dezvoltare. Cand incediul este generat de gaze, detectia se poate face dupa trei pana la patru minute, dar in cazul unui pom de Craciun uscat, de exemplu, detectia va avea loc dupa un minut. 
Prin urmare, o alarma timpurie si eficienta data de catre un detector automat de incendiu nu se rezuma numai stingere ci ajuta si la evacuarea cladirilor, lucru foarte important in toate domeniile. In cladirile cum ar fi hotelurile, casele unifamiliale cu multi copii, spitalele si azilele de batrani, bancile, etc, este foarte important ca oamenii sa fie scosi din cladire la timp.
O alarma pentru eliberari de gaz sau gaze arse va porni atunci cand concentratia de monoxid de carbon, dioxid de carbon sau alte gaze de combustie dintr-o incapere depaseste un anumit nivel si exista riscul de incendiu sau intoxicatie cu fum. Aceste alarme se utilizeaza in general in sistemele in care se foloseste focul cum ar fi bucatariile, baile cu boilere si anumite fabrici sau incineratoare. De exemplu, un detector de monoxid de carbon este utilizat pentru a monitoriza concentratia de CO intr-o camera cu un cos de fum pentru a preveni intoxicatiile cu monoxid de carbon.
Acesti senzori sunt folositi pentru stingerea incendiilor deoarece este foarte important sa fie detectate sursele de foc inca din momentul in care apar. Atunci cand un detector de gaze porneste este prevazut cu toate sistemele necesare pentru a impiedica incendiul. Alarma atentioneaza oamenii, senzorul opreste gazele si astfel, persoanele din interior pot aerisi.

Contact

Furnizor de: Alarme si detectarea incendiilor - materiale si instalatii | sisteme anti-incendiu | Alarme și supraveghere.

Contactati-ne
DMG INSTALL SPRINKLER J15/1053/2016
RO36640086
500403Tel: 0735287053